Nieuws

Coach&Co organiseert:
Een minisymposium: “Een integrale bril op leefstijl en gezondheid”
26 oktober 2023 van 19.30-21.30 uur. St. Janskerk Maastricht
Toegang: €10,00 p.p. contant bij entree. Studenten gratis.

Aanmelden: info@coachenco.org

De gezondheidszorg ziet de laatste jaren een significante toename van klachten met een onderlinge samenhang tussen lichaam, geest en leefstijl. Patiënten en cliënten zoeken hulp bij o.a. blijvende vermoeidheid, concentratieverlies, langdurige stress, onverklaarbare pijnklachten of een burn-out.
Op weg naar bewustwording en herstel, groeit ook de vraag naar een geïntegreerd plan van aanpak.
Een integrale benadering nodigt de hulpverlener uit voorbij het eigen werkterrein te kijken.
De vraag is: hoe ziet een integrale werkwijze eruit en wat vraagt dat aan bewustwording van de hulpverlener, de cliënt/patiënt en de leefomgeving ten aanzien van leefstijl en gezondheid?

De sprekers Joeri Calsius (klinisch psycholoog, lichaamsgericht psychotherapeut en osteopaat) en Resie Moonen (arts vanuit integrale geneeskunde) geven u vanavond een inkijk in hun praktijk.
Beide sprekers beschikken over een ruime werkervaring en hebben bijzondere aandacht voor een geïntegreerde werkwijze.
Een geïntegreerde benadering is op zich geen nieuwe methode maar biedt een vernieuwend werkkader dat hulpverleners kan helpen om meer integraal te kijken, te denken en te handelen.

Voorzitter en inleider: Mw. Daan Wierenga van IJzendoorn
Integrale coach/trainer Coach&Co Maastricht.

Voor wie? Huisartsen, psychologen, therapeuten, medisch specialisten, coaches, bedrijfsartsen, arbo-verpleegkundigen, specialisten, artsen in opleiding, fysiotherapeuten, osteopaten en een ieder die interesse heeft.

Datum: Donderdagavond 26 oktober 2023 van 19.30 uur tot 21.30
Programma
19.00: uur: Zaal open
19.30 uur: Inleiding Daan Wierenga van IJzendoorn
19.35-20.20 uur: Joeri Calsius: “De rol van lichaam en bewustwording in een integrale benadering van gezondheid. Een trans-disciplinaire beschouwing “
20.30-21.15 uur: Resie Moonen: “Een integrale bril op herstel en gezondheidsbevordering”
21.15-21.30 uur: In gesprek met Joeri en Resie.

Locatie: Sint- Janskerk
Vrijthof 24, 6211 LD Maastricht
Parkeren: onder het Vrijthof

Joeri Calsius is van basisopleiding klinisch psycholoog (PhD.) en kinesitherapeut en studeerde eveneens cultuurfilosofie (MA.). Hij specialiseerde zich als lichaamsgericht psychotherapeut en osteopaat D.O. Hij promoveerde op een verhandeling over een geïntegreerde benadering van angst vanuit psychodynamische, fenomenologische en lichaamstherapeutische invalshoek. Als therapeut is hij werkzaam in een eigen groepspraktijk te Maasmechelen met focus op een geïntegreerde benadering van stress, psychosomatiek en trauma. Daarnaast is hij deeltijds universitair docent aan de faculteit Revalidatiewetenschappen van de universiteit Hasselt, docent aan diverse vervolgopleidingen en auteur van boeken en wetenschappelijke artikelen over geïntegreerd lichaamswerk.

Resie Moonen is homeopathisch arts en huisarts met meer dan 35 jaar ervaring. Ze is een gerespecteerd docent in Integrative Medicine en Homeopathie. Onderwerpen zijn bijv. complementaire geneeskunde (Universiteit Maastricht) en homeopathie in alle levensfasen.
Ze werkte vele jaren als vrijwilliger in BHC (Bhaktapur Homeopathic Clinic), Nepal. Tevens is zij uitgever van diverse artikelen over auto-immuunziekten en homeopathische zorg.
Resie wordt als spreker Homeopathie en Integrative Medicine uitgenodigd bij talloze internationale congressen en seminars.

Daan Wierenga van IJzendoorn heeft ruime werkervaring als verpleegkundige in het ziekenhuis, de psychiatrie en de palliatieve thuiszorg. Na bijscholing in medische antropologie en niet-westerse sociologie, werkte ze 15 jaar als projectcoördinator voor o.a. UNAIDS en de Universiteit Maastricht, in West, – en Zuid-Afrika en India. Na diverse coachopleidingen is ze sinds 2006 eigenaar van Coach&Co, integrale coaching en training te Maastricht.

Geen berichten gevonden