workshops, cursussen en trainingen

Lezing/Presentatie/Coaching/Trainingen
“Presentatie: Centaur: het paardenmiddel voor persoonlijke veerkracht”.

Paarden overleven al miljoenen jaren in een steeds veranderende leefomgeving en met eeuwenoude eigenschappen die ze vandaag de dag nog dagelijks gebruiken. Paardenmiddel voor Veerkracht gaat over wat wij van paarden kunnen leren als het gaat over lichamelijk bewustzijn, eigenaarschap voor holistische en duurzame veerkracht, effectieve communicatie, behoud van positieve energiebalans, gezonde relaties en onderlinge samenwerking. In de huidige samenleving waar we steeds eerder te maken krijgen met  langdurige stress kunnen we een voorbeeld nemen aan natuurlijk leiderschap van paarden.Deze lezing (minimaal 2 uur in powerpoint-vorm) is voor een binnenactiviteit te boeken voor diverse groepen en bedrijven. Je kunt de lezing uitbreiden  met  een individuele coachsessie, een sessie met je partner, of een 1 daagse workshop of zelfs tot 3- daagse training met praktische oefeningen tussen de paarden. Ook op locatie of met inzet van eigen paarden is mogelijk. Info@coachenco.org

Centaur: Integrale coaching voor coaches; zesdaagse introductiecursus: Integrale Coaching

Integrale coaching staat voor coachen met een holistische mensvisie; lichaam, geest en leefomgeving geïntegreerd.

Je maakt kennis met:

* coachen met een blik op lichaam, geest en leefomgeving van de client en de onderlinge relatie. * werken met zelf,-en lichaamsbewustwording en de impact van onverwerkte stress.  *herstel van veerkracht met transdisciplinair kijken, denken en doen* het integreren van coach-modellen en theorieën waar jij mee werkt.* coachen naar een integrale leefstijl voor duurzame veerkracht.* coach-instrumenten zoals systemisch werk, de polyvagaal theorie, karakterstijlen, lichaamsgerichte coachinstrumenten, creatieve werkvormen en de kracht van coaching met inzet van paarden.* hoe je je eigen werkwijze kunt integreren als integrale coach.

Theorie uit: “Integrale psychologie”; Ken Wilber, “Het lichaam en psychisch functioneren”Eurelings/Kooiman/Lub, “Polyvagaal Theorie”; Siegel/Deb Dana, “Trauma en het lichaam”; Pat Ogden, “Traumasporen”; Bessel van der Kolk, “In de wachtkamer van het lichaam”;  Joeri Calsius, “Zen mens Zen paard”; Alan Hamilton, “Stresssignalen” Rachael Draaisma, “Karakterstijlen”: Reich, “Geweldloze communicatie”; M.Rosenbergh.

 • Dag 1: Wat is integrale coaching?
 • Dag 2: Zelfbewustzijn via het gelaagde lichaam
 • Dag 3: Stress en het autonome zenuwstelsel/Karakterstijlen Reich
 • Dag 4: Intakegesprek Integrale coaching:  vier-kwadrantenmodel Ken Wilber en metaforenwerk.
 • Dag 5: De coachvraag en transdisciplinair denken en kijken
 • Dag 6: Systemisch werk: inzicht in gedragspatronen via een tafelopstelling en met inzet paarden
 • Interesse? Meldt je aan via info@coachenco.org
 • Data: 11-12 maart, 14-15 april en 19-20 mei 2023.
 • Onkosten: €1.195,00 p.p. inclusief cursusmateriaal, koffie, thee en lunch.
 • Vroegboekkorting voor 1 februari €999,00
 • Locatie: Boerderijhoeve Spirithorses in Hees, Bilzen, 2km boven Maastricht.

Centaur: de Integrale coach  Een vervolgcursus over hoe je als coach je eigen integrale leef,- en werkstijl kunt optimaliseren. Najaar 2023

Systemisch werk met inzet van paarden: familie,- relatie,- en organisatieopstellingen. Boeking: info@coachenco.org

Integrale Intervisie voor hulpverleners: 17 januari van 1930-21.30 uur

Bedrijfs,- en familie-uitjes tussen de paarden: een heerlijke actieve dag voor collega’s vrienden/vriendinnen en familie een gezellige boerderijhoeve van Spirithorses (een natuurlijk paardenpension met een kudde van 8 paarden) 2km van Maastricht . We gaan niet paardrijden maar werken met leerzame grondoefeningen tussen de paarden. Veiligheid staat voorop. Inclusief koffie/thee, lunch foto’s en filmpjes. Mail gerust voor een offerte op maat. Een lezing of activiteit op eigen locatie met eigen paarden kan ook!

Centaur voor Leidinggevenden: Wil je tussen de paarden en ervaringsgericht je natuurlijk leiderschapsvaardigheden versterken? Boek de leiderschapstraining voor professionals met paarden! Focus op de vier pijlers: aanwezigheid, alertheid, zelfvertrouwen en daadkracht.

Paarden en Pannen: Kookworkshop met professionele kok Jack in combinatie met paardenworkshop: minmaal 1 dag voor groepen vanaf 6 personen. Voor lunch en/of diner.

Healing Horses: Rouw en verlies met paarden en Kintsugi. Paarden resoneren op menselijke emoties. Ervaar de dragende kracht van paarden. Aan de hand van de ceramische werkvorm uit Japan: Kintsigu, geef je opnieuw vorm aan de relatie met wie of wat je verloren hebt. Drie avondbijeenkomsten van ieder 2 uur in groepjes van 4 personen.

Voor aanvullende informatie en of een offerte op maat: info@coachenco.org 

Alles over coaching met paarden
https://www.harmoniouscontact.com/nl/paardencoaching-hulpverlening/wetenschap-paardencoaching-intro/

IMG_4790 (1)

Het paard resoneert zonder oordeel.